1996'dan bugüne güvenilir çözüm ortağınız

Dijital Telsiz(DMR) ile Analog Telsiz Arasındaki Farklar - Adana Altınsoy Telsiz Haberleşme Ve Güvenlik Sistemleri

Analog telsiz sistemleri ile karşılaştırıldığında dijital telsiz sistemlerinin çok fazla avantajları bulunmaktadır. Başlıca farkları ve dijital telsiz sistemlerinin avantajları nelerdir maddeler halinde bakalım ;

1) Analog sistemleri frekans yetersizliği yaşarken Dijital sistemler bu sorunu yaşamıyor.

Analog sistemde telsiz ile haberleşme sağlanırken her telsiz kanalı için röle kurmanız gerekirken dijital telsiz sistemlerinde 1 röle ile 1’den fazla kanala aynı frekansı yükleyebilir ve kanalları ayırabilirsiniz. Analog ile herkes sadece 1 gruptan konuşabilirken dijital sistemde iletişimlerinizi gruplara ve bölgelere göre ayırabilir, 1 röle içerisine 1’den fazla grup yüklenebilir ve gruplar aynı frekans bandında farklı kanallarda aynı anda haberleşebilirler.

2)Dijital (Sayısal) telsizin ses iletim kalitesi Analog sisteme göre daha kaliteli ve temizdir.

Analog telsiz ile haberleşirken zaman zaman ses cızırtılı ve arkadaki gürültüyü alarak karşı tarafa iletir ancak dijital telsiz ile haberleşirken ses net ve temizdir aynı zamanda çalışma sisteminden dolayı arkadaki gürültüyü bloke ederek sessiz bir odada konuşma yapıyormuşsunuz hissi verir. Ses kalitesi bu 2 sistemin en büyük farklarından biridir.

3)Analog telsizler güvenlik açısından Dijital Telsiz Sistemlerine göre daha zayıftır ve dinlenebilir.

Güvenli haberleşme bu sektörün en önemli maddelerinden biridir, konuştuklarınızı kötü niyetli kişilerin duymalarını istemezsiniz. Analog telsizler Dijital telsizlere göre daha kolay dinlenebilir. Analog telsizlerin dinlenebilmesi için frekansların bilinmesi yeterli iken Dijital Telsiz Sistemlerinde frekansların yanı sıra içinde bulunan kodlamaları da bilmek gerekir bundan dolayı güvenlik açısından Dijital sistemler tercih edilmelidir.

4)Dijital telsizler Analog olarak da kullanılabilir ama Analog Telsizler Dijital telsize dönüşemez.

Dijital sistemlerin bir başka özelliği de dijital telsizde başka kanala analog frekansı yüklenebilir ve bir kanalda dijital haberleşme sağlanırken bir başka kanalda analog telsizler ile haberleşme sağlayabilirsiniz ancak analog telsizlerde herhangi bir kanaldan dijital telsiz ile haberleşme olanağı yoktur.

5) Dijital telsizler Analog telsizlere göre hasarlara daha dayanıklıdır.

Dijital telsizler darbelere daha dayanıklıyken Analog telsizler daha kolay hasar alır ve arızalanır.

Gelişen teknoloji ile günümüzde artık analog sistemler yerini dijital sistemlere bırakmaya başladı, bizim de önerimiz tercihinizi dijital telsizlerden kullanmanızdır.


Adana Hytera-Hyt,Kirisun bayisi Altınsoy Telsiz. ( el telsizleri, araç telsizleri, atex telsiz, tetra telsiz, güvenlik ekipmanları-aletleri, alarm sistemleri lisanslı telsiz, lisanssız telsiz, dijital telsiz, analog telsiz, telsiz bataryaları, telsiz aksesuarları, piller, uçak aküleri, dmr röle kurulumu )


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis